Ajankohtaista

 

QMG ostaa Rannikon Sähköpisteen liiketoiminnan ja se yhdistyy Paikallis-Sähköön. Rannikon Sähköpiste toimii Pohjois-Pohjanmaalla Pyhäjoen ja Raahen alueella. Kaupalla ei ole vaikutuksia asiakassopimuksiin tai henkilöstön asemaan. Kaikki jatkavat vanhoina työntekijöinä. Rannikon Sähköpisteen osakkaista Riikka Pirttimaa ja Arto Pääkkö liittyvät QMG:n emoyhtiön Nimlas Groupin omistajaohjelmaan.
– Rannikon Sähköpiste on meille tuttu yritys ja arvostamme sen tekemää pitkäjänteistä työtä. Saamme lisää kovia ammattilaisia joukkueeseemme tärkeälle alueelle. Uskon, että monipuolinen palveluvalikoimamme kiinnostaa Rannikon Sähköpisteen asiakkaita, Paikallis-Sähkön toimitusjohtaja Timo Keränen sanoo.

Kuopion toimipiste muutti toukokuun-22 alusta uuteen toimistoon osoitteeseen Tehdaskatu 20, 70620 Kuopio.

Oulun toimipiste muutti Lekatieltä Capitis Controlin kanssa samoihin tiloihin. Uusi osoite on Haarasuontie 3, 90240 Oulu.

Kajaanin sähkötarvikemyymälä palvelee yritysasiakkaita vielä toukokuun 2021 loppuun saakka , jonka jälkeen Varastokadun sähkötarvikemyymälä suljetaan. Sähköasennustoiminta jatkuu normaalisti.

Talotekniikkakonserni QMG:n tytäryhtiö Paikallis-Sähkö ostaa turvatekniikkayritys Capconin, joka toimii Oulussa, Kajaanissa, Kokkolassa ja Rovaniemellä. Tavoitteena on valtakunnallinen peitto turvapalveluissa. Pian 12-vuotias Capcon (Capitis Control Oy) toimittaa turvateknisiä palveluita muun muassa teollisuuden, suurten yritysten sekä kuntien ja niiden liikelaitosten kiinteistöille. Yhtiö työllistää 20 toimihenkilöä ja asentajaa, ja vuonna 2020 sen liikevaihto oli 3 miljoonaa euroa. Capconin takana ovat kokeneet turvatekniikka-alan ammattilaiset Arto Kärki, Petri Tomperi ja Esa Qvist.
Yrityskaupan myötä Capconista tulee Paikallis-Sähkön, Pohjois-Suomen suurimman sähköurakoitsijan, tytäryhtiö. Petri Tomperi ja Esa Qvist jatkavat QMG:n osakkaina ja tehtävissään Capconissa. Arto Kärki suunnittelee ansaituille eläkepäiville jäämistä.

 

Sotkamon sähkötarvikemyymälä palvelee ma-pe klo 7-11 ja 12-16 ja ja Kuhmon sähkötarvikemyymälä ma-pe klo 8-11 ja 12-16. Suomussalmen ja Kajaanin sähkötarvikemyymälät pysyvät toistaiseksi suljettuina käyntiasiakkailta. Tilatut tarviketoimitukset hoidetaan normaalisti.

Suomussalmen toimipiste muutti loka-marraskuun vaihteessa Jalonkadulta osoitteeseen Keskuskatu 24.

Kuusamon toimipiste muutti elokuun alussa Näverintieltä osoitteeseen Nuottatie 1.

Paikallis-Sähkö vahvisti asemiaan Kuusamossa ja lähikunnissa ostamalla Palosaaren Sähkö Oy:n sähköurakointiliiketoiminnan, jonka henkilöstö siirtyi vanhoina työntekijöinä Paikallis-Sähkölle. Kaupan jälkeen Paikallis-Sähkö työllistää noin 140 sähköurakoinnin ja -huollon ammattilaista Pohjois-Suomessa.

Paikallis-Sähkön puhelinvaihde palvelee toukokuun alusta alkaen ma-pe klo 8-15.

Sähkötarvikemyymälät Kajaanissa, Kuhmossa, Suomussalmella ja Sotkamossa ovat toistaiseksi suljetut käyntiasiakkailta koronan vuoksi. Tilatut tarviketoimitukset hoidetaan normaalisti.

Paikallis-Sähkö vahvistaa asemiaan Kuusamossa ja lähikunnissa ostamalla Sähköpalvelu Mustosen sähköurakointiliiketoiminnan, jonka henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Paikallis-Sähkölle. Kaupan jälkeen Paikallis-Sähkö työllistää noin 130 sähköurakoinnin ja -huollon ammattilaista. Sähköpalvelu Mustosen yrittäjät Tarmo Mustonen ja Jukka Soini jatkavat entisissä tehtävissään.

Paikallis-Sähkön toimitusjohtaja vaihtuu.  Jukka Kivimäen siirtyessä konsernissa muihin tehtäviin, aloittaa toimitusjohtajana vuoden 2020 alusta  Timo Keränen.  ”Aiheeseen ei sisälly minkäänmoista dramatiikkaa, sillä vaihtoa on järjestelty lähes koko vuoden 2019 ajan huolella ja hyvässä yhteishengessä kaikkien  asianosaisten kesken. Paikallis-Sähkö ja sen omistuspohja ovat kunnossa ja nyt vain satuimme löytämään henkilön, jonka aiempi kokemus sopii erinomaisesti yrityksen lähivuosien tarpeisiin. Timo on entuudestaan tuttu monille paikallis-sähköläisille, koska hän oli aiemmin meillä sähköasentajana ja toimihenkilönä 80-luvulta aina vuoteen 2004 asti.” kommentoi vaihdosta Jukka Kivimäki.

Kajaanin sähkötarvikemyymälä Varastokadulla on suljettu 25.3.-1.5.2019 välisen ajan remontin vuoksi. Kuluttaja-asiakkaille myynti päättyy. Uudistettu sähkötarvikemyymälä avataan 2.5.2019 yritysasiakkaille.

Paikallis-Sähkö Oy osti Kajaanilaisen Capitis Oy:n rakennusautomaatioliiketoiminnan. Capitiksen kaikki työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Paikallis-Sähkölle sekä samalla siirtyvät myös kaikki Capitiksen edustukset. Jatkossa molempien yhtiöiden rakennusautomaatiourakointi tapahtuu Paikallis-Sähkölle siirtyvän Capitis-nimen alla.

Kajaanin sähkötarvikemyymälä siirtyy uuteen aukioloaikaan toukokuun alusta alkaen ja on avoinna ma-pe klo 7-16.

Kuhmon sähköasennustoiminta ja -tarvikemyynti siirtyi entisen kodinkonemyymälän tiloihin. Sähköasennustoiminta ja -tarvikekauppa jatkuvat siis entisellään, mutta väljemmissä tiloissa, osoitteessa Kainuuntie 92, Kuhmo.

Kodintekniikkamyymälöistä luovutaan.
Konsernin ja sen tytäryhtiöiden liiketoimintaa fokusoidaan LVIJA-, sähkö- ja sprinkleriurakointiin sekä näiden kunnossapitoon. Osana tätä fokusointia Paikallis-Sähkö luopuu kodinkoneiden vähittäiskaupasta ja keskittyy jatkossa sähkö-, automaatio-, tele- ja turvaurakointiin sekä sähköjärjestelmien ennakkohuoltopalveluihin.