Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit taloyhtiöille, yrityksille ja maatiloille

Sähkön hintakehitys on käytännössä puolittanut omien aurinkovoimaloiden takaisinmaksuajan. Kun ylimääräisen aurinkoenergian voi myydä spottihinnalla energiayhtiölle, on yhä useampi kiinnostunut asentamaan katolleen aurinkopaneeleja.
Aurinkopaneeleiden asentamiseen on mahdollista saada tukea esimerkiksi Business Finlandista sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAsta. Tarkemmat tiedot tuista ja niiden ehdoista saa esimerkiksi niitä myöntävien tahojen verkkosivuilta.

Itse asennuksessa kannattaa jo alkuvaiheessa kääntyä asiantuntijan puoleen. Vaikka aurinkopaneelit ovat jo pitkälti yli 400 watin yksiköitä, tarkoituksenmukaisin kokonaisratkaisu edellyttää hyvin tehtyä tarvekartoitusta. Tämänhetkisen hintatason perusteella tehtävät laskelmat kertovat selkeästi, millaisiin säästöihin oikein toteutetulla aurinkovoimalalla voidaan päästä.
Vuotuinen energiantarve luo suunnittelulle lähtökohdan. Kattopinta-alat, ilmansuunnat ja esimerkiksi puiden muodostamat varjostukset vaikuttavat sekä paneelien määrään että asennustapaan. Invertteriyksikkö mahtuu pieneenkin tilaan, ja se voidaan sijoittaa joko ulos tai sisätiloihin, kunhan se ei joudu suoraan auringonvaloon. Paikallis-Sähkön asiantuntija auttaa sijoituspaikan valinnassa. Samalla katsotaan, kuinka johdotukset saadaan tuotua paneeleista invertteriin niin, että kaikki tapahtuu viimeisimpien säädösten mukaisesti. Laadimme tarvittavan dokumentoinnin aurinkovoimalan asennuksesta.
Hyvin suunniteltu ja laadukkaasti asennettu aurinkovoimala tuo puhdasta energiaa ja säästää rahaa vuosikymmenten ajan, myös pilvisillä ja lumisilla keleillä.

Henkilökuva Marko Mielonen

Ota yhteyttä

Marko Mielonen
myyntipäällikkö
Mobiili: 044 455 3321
Email: marko.mielonen(a)paikallis-sahko.fi

Paikallis-Sähkö Oy
Tehdaskatu 20, 70620 Kuopio